Notice: Trying to get property of non-object in /nas/content/live/kite/wp-content/themes/shaken-grid-premium/functions/custom-excerpts.php on line 8

Notice: Trying to get property of non-object in /nas/content/live/kite/wp-content/themes/shaken-grid-premium/functions.php on line 241

Urban kiting i “Nordvestpassasjen”

Posted on 25. April 2017 by Jan Berthrand Danielsen

Trygve og Peder fikk testet et nye nabolaget til Peder på Fornebu og leverer denne førerapporten.

Et lite steinkast fra det som tidligere var rullebanen på Fornebu, fikk vi i går testet ut forholdene på en relativt ukjent og uprøvd spot. Det er svært få områder som egner seg spesielt godt til kiting i området rundt Oslo på nordvestlig vindretning. Håpet var selvsagt stort da vi tuslet ned mot vannkanten mens vinden økte på. På vei ned merket vi fort at det kom til å bli en over-gjennomsnittlig gusty opplevelse. Det ble også realiteten da vi sendte opp kiten til Peder og han vekslet mellom lett stående til lett svevende i løpet av millisekunder.

Det ble dessverre ikke særlig bedre når vi kom oss ut på vannet heller, med vind som beveget seg mellom 3-13 m/s. Men når det er sagt, så fikk vi en liten økt på den urbane halvøya og det uten å kjøre flere timer i bil.

Av øvrige fasiliteter var denne spoten helt fantastisk og jeg nevner i fleng: diger gressplen for landing og launching, skifterom i form av offentlige toaletter, en egen hundepark hvor du kan slippe av hunden og relativt kort gangavstand til parkering.

Alt i alt var det verdt turen og innsatsen, og det er noe eget med sessions hvor du kjenner adrenalinet pumper igjen. Vil anbefale de som tenker å prøve dette ut å sikre seg med godt utstyr (gode depower egenskaper), hjelm, sko og en kite-buddy eller to.

 

 

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *