Reise/campReisebrevTeam Fluid

6 kjappe om Brasil med teamkjører KO

Det er første gang Fluid-teamkjører Karl Oskar Teien er i Brasil for å ta tempen på kiteforholdene. Vi var spente på å høre hans dom –  her kan du lese hans svar på 6 kjappe spørsmål.

Det er første gang du er i Brasil – hva synes du om stedet?

Jeg er helt forelsket! Har aldri opplevd å være på et sted der det blåser så jevnt og fint hele dagen. Det gjør at man ikke trenger å stresse med å komme seg på vannet, og det blir heller kroppen som begrenser hvor mye man kiter.

Hva skiller Brasil fra andre kitedestinasjoner du har besøkt i verden?</span

Den konstante vinden døgnet rundt er virkelig en kiters drøm. Det å kunne ta en kite-session i soloppgangen er helt unikt med Brasil, og noe man sjelden opplever andre steder, da vinden ofte er termisk og kommer først litt utpå dagen.

 

Er det verdt det å dra såpass langt som Sør-Amerika for å kite?

Det finnes ingen bedre plass i verden for å bli en bedre kiter. Vindgarantien kombinert med de varme temperaturene gjør dette til en helt uslåelig høst-destinasjon.

Hvor er du nå, og skal dere andre steder i Brasil?

Nå er vi i Ceará regionen, nær Fortaleza, der kitespottene ligger som perler på en snor.

Hvordan utfolder en typisk dag i Brasil seg for deg?

Opp med sola kl 6 for å ta en morgenkaffe mens man ser på soloppgangen fra hengekøya. Deretter tøyer jeg ut støle muskler før en liten oppvarmingsøkt på vannet. Deretter blir det en stor frokost etterfulgt av en kitesession i det som oftest er den sterkeste vinden i løpet av dagen. Acaí til lunsj, deretter et par kiteøkter til før sola går ned. Etter middag er man ofte så trøtt og fornøyd at man legger seg i 21-tiden. A vida boa!

Når man først drar til Brasil, hvor lenge bør man være?

Jeg vil si man minst bør ha 10 dager. Men når man først reiser så langt er det beste å ta en måned eller to! Håper jeg selv får mulighet til å gjøre det en gang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *