ProdukttestUncategorized

Boots eller straps? (eller begge deler…)

Trygve Rolseth jr, svarer på et av livets store spørsmål.

bootsstraps

Boots eller straps? Eller begge deler? Ikke det spørsmålet som redder verden, men likevel et relevant spørsmål for den som er litt over snittet glad i å kite og kanskje ønsker å prøve noe nytt. I mange år har jeg pønsket på om jeg skulle ha dette eller ikke, og om det er særlig forskjell fra de stadig forbedrede straps som følger med brettene.  Har brukt både F-One straps og Naish Apex og har vært superfornøyd med de. Så hvor stor kan forskjellen være? Må man være proff for å ha boot´s? Er det noen åpenbare ulemper som følger med boot´s som det er verdt å tenke på? Må jeg ha ett spesielt brett for at skal fungere? Hva slags boot´s skal jeg velge i så fall om jeg først skal ha det?

I og med at dette er min første sesong med boot´s har jeg gode svar på noen av spørsmålene, og mer meninger enn svar på de andre.

Til å begynne med; nei, du må definitivt ikke være proff for å kjøre med boot´s. Det er derimot en forutsetning at du har god kite kontroll, slik at du kan tre inn og ut av boot´sene med kiten hooked in. Med andre ord at du er trygg, og kan håndtere at kiten gjør sitt mens du gjør noe annet.

Det er noen ulemper som følger med, som det også er verdt å tenke på…den viktigste er at alle fete old school triks som boar-off, one-foot, jesus-walk etc. blir mindre aktuelt. I tillegg er det også det vesentlige elementet at brettet faktisk sitter fast. Du vil dermed havne i situasjoner hvor du lander hardt, eksempelvis baklengs og brettet graver seg ned, kiten rykker til og du blir strikken. Det kan være kjipt for både knær og andre ledd. I tillegg kan det være kjipt om du har en wipe-out i bølger og blir sittende fast i brettet, mens bølgen drar deg ned og du må først håndtere brettet før du kan begynne å tenke på å svømme og kontrollere kiten. Dette er grovt sett hovedelementene jeg øyeblikkelig ville tenkt på til å begynne med.

Om dette er situasjoner du syns er helt ok å håndtere, eller ikke er aktuelt å havne i, så vil jeg definitivt si at dette er verdt å sjekke ut.

Jeg har opplevd en ny vår på vannet med boot´s på. Spesielt i forhold til å prøve nye triks og sette en ordentlig pop, har boot´s definitivt vært en øyeåpner for min del. Brettet graver seg ned i vannet og det slipper først når du vil. I tillegg er det slutt på å miste en fot ut av bindingen i luften, for så å prøve å manøvrere slik at man lander uten å få brettet inn i ett kjipt sted under landingen (tipper de aller fleste har opplevd det mer enn en gang).

Når det gjelder brett, ville jeg vært sikker på at brettet tåler å ha boot´s på, før du kjøper boot´s og monterer det på det brettet du har. Om det ikke tåler det kan det fort medføre ett stykk ødelagt brett (knekk av brett eller at inserts til straps ryker om de ikke er konstruert for den økte belastningen). Det er kanskje ikke feil å ha ett brett for lek og moro med straps og et annet for old school moro – men det er selvsagt opp til hver enkelt å vurdere.
Type boot´s er et annet område som sikkert har like mange meninger som folk har meninger om kite modell. Jeg har kjøpt meg Liquid Force Vantage og satt de på et F-One Spicy brett – og er super fornøyd med det. De er nok noe tyngre enn andre modeller jeg har sett, og det er en fordel med tanke på kant trykk men en ulempe om du skal eksempelvis ha lettest mulig bagasje eller tørke de raskere. Uansett hva du lander på i valg av boot´s og brett, så vil jeg anbefale alle som har kommet ett lite stykke på vei med kitingen og ønsker mer wakestyle triks å prøve det ut. Det er vannvittig moro og det tar vekk fokus fra hvor brettet er i luften, og retter det hundre prosent til der det bør være – nemlig på å lande noe nytt!

Kite: Naish Park

http://www.fluid.no/nettbutikk/naish-park/

Trapes: Liquid Force Supreme

http://www.fluid.no/nettbutikk/liquidforce-supreme/

Brett: F-One Spicy:

http://www.fluid.no/nettbutikk/f-one-spicy/

Boots: Liquid Force Vantage:

http://www.fluid.no/nettbutikk/liquidforce-vantage/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *