Reisebrev

Drømmen om Thailand

Det beste stedet å dra på kiteferie er Thailand, mener Christoffer P. Lundberg, distribusjon- og salgsansvarlig for Fluid . Da får du den beste kombinasjonen av idylliske strender, spennende kultur og perfekte forhold for å lære seg å kite.


Hvordan fikk du vite om kiting i Thailand?
Jeg har bodd i Thailand tidligere, og hadde lyst til å dra tilbake, så jeg undersøkte mulighetene for kiting der. På den tiden av året (november til mars, red.anm.) er vindforholdene gode i Phuket. Jeg forhørte meg med han som driver kiteskole der, og bestemte meg for å dra dit.
Hvorfor akkurat Phuket?
Fasilitetene og at det var rimelig å bo. Jeg bodde 10 meter fra kitespoten. Valget var enkelt når jeg fant ut at det går direktefly til Phuket, og at det er kort reisevei fra flyplassen til kitespoten. Jeg må ærlig innrømme at det var litt bingo – jeg ante ikke at det skulle være så bra!

Foto: Christoffer P. Lundberg

Det er et stykke å dra helt til Thailand for å kite. Hva gjør det så spesielt?
Jeg ville kombinere en vanlig solferie med kiting, og da er Thailand et godt alternativ. Fantastisk kultur med hyggelige og imøtekommende mennesker. Det er mye annet å se og gjøre i Phuket utenom kitingen.
Tar du en tuktuk på 10-30 minutter kommer du til nesten urørte strender med så og si krystallklart vann. To timer ut med speed båt kommer du til de øyene der de såkalte “Sea Gypseas” bor. Det er en kul opplevelse, og veldig vakkert å snorkle der.
Phuket er en by som har alt hvis du vil føle på den Thailandske pulsen – mat, kultur, uteliv og markeder. Det er litt kult å gå på markedene, for du ser mye rart. Her finner du fake Adidas-bukse til 50 kroner.
Det er god stemning på kitespoten også. Det hyggeligste er det bandet som spiller på strandbaren på kveldene. Jeg tror de er Europeere som bor i Thailand og som kommer og spiller for moro skyld.

Øyen der sjøsigøynerne, såkalte “Sea Gypsies” bor. Foto: Christoffer P. Lundberg.

Hvordan var vindforholdene?
Er du heldig har du vind hver dag, men i gjennomsnitt har du fire av syv gode vinddager. Jeg hadde flaks og kitet nesten hver dag, mest tidlig morgen og ettermiddager, da vinden påvirkes av tidevannet.
Og kitespoten?
Det er en stor bukt med plass til mange. Du har vann til livet i nesten hele bukten. I høysesongen er det 20-30 folk på det meste, men så lenge du kommer ut i bukten er det masse plass. Vannet er litt småchoppy, men for en nybegynner som meg oppleves det ganske flatt. De som holder kurs på spoten er veldig profesjonelle, og passer på at alt får riktig for seg.
Er det billig å være turist i Thailand?
Definitift.
Hva er det mest minneverdige fra Thailand?
Følelsen av å være på en aktiv ferie, og at jeg knakk koden med kiting. Jeg syns det er så spesielt fordi det er så mye annet fint der i tillegg til kitingen – et perfekt sted å lade batteriene!
Hvor går neste kitetur?
Thailand i februar!

Snorkling blant korallrev på øyene utenfor Phuket. Foto: Christoffer P. Lundberg.


Bli med til Thailand du også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *