Produkttest

Eksperiment: vannski + kite

Er det mulig å kjøre ski med kite på vann? Det spørsmålet har mange instruktører fått på kurs, men det var på tide å teste det ordentlig…

Har i mange mange år tenkt at vannski bak kite må testes, og da jeg for en del år siden så at norske Stereo skis hadde kommet på den geniale ideen wakeski, altså twintip vannski, ja da var jeg på nippet av å kjøpe. Man har jo hørt at man bare vil bli dradd downwind, de første kiterne testet jo med nettopp vannski. Men teknologien på vannskifronten har gått fremover, og for oss normenn er det litt kjekt at det faktisk er et par gutter fra østlandet som har stått i bresjen for det. Jeg traff de gutta på en messe i Tyskland, fikk se skiene og da satt lommeboken fort litt løst. Men etter jeg hadde også hørt skeptikere som mente det ikke ville fungere noe særlig, uansett ble fristelsen for stor og skiene ble kjøpt, et par Stereo Remix med kanal under og fire finner.

Jeg kjørte 12m Naish Park med 134 Naish Monarc først, og deretter fant jeg frem vannskiene. Vinden var den samme, i hvert fall ikke sterkere. Jeg slet litt først med å få skiene på da de var litt trange i bootsen,men det gikk og vips så var jeg oppe å kjørte. Jeg har jo kitet litt med ski på snø så stancen var jo ikke helt fremmed. Men det var betraktelig mer nøye med trykkfordelig på vann. Jeg fant ut at å ligge litt bakpå, men trykken på yttterski hjalp mye. La jeg litt tykk på innerski så druknet spruten fra innerski ytterski og jeg begynte å slite. Hvis jeg derimot kjørte kiten hardt og la trykket på ytterski og bare lot innerski hvile så gikk det som bare det! Jeg krysset som en drøm, var litt jobbing, men krysset veldig godt upwind så lenge det var god nok trøkk i kiten.

Det skal sies jeg følte meg litt vinglete og uvant, men det kom seg for hver tur jeg krysset. Snuing, hopping og landing gikk etter hvert vedig greit. Det er litt mas å tryne med vannski men man lærer vel det fort vil jeg tippe. Jeg vil tro at hadde man hatt hakket større finner hadde skiene sittet enda mer klistret til vannet, og det hadde fungert enda bedre. Vil konkludere med at ja man trenger litt kraft, og bør kunne kite både på vann og med ski, men at det er et morro påfunn og jeg kommer ikke til å selge de, ikke konventere, men kommer definitivt til å ta de med på stranden igjen. Det er vanskeligere enn med brett på vann så ingenting å anbefale de urutinerte, men kan man kite så er det et morsomt påfunn. Uansett her er litt bilder, wakeski bak kite det funker det!

wb9

wb3

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

wb7

wb2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *