Iris Straume

Iris startet med kiting i 2013, og siden da har hun lagt om hele livet for å følge sin store lidenskap.

Hun bruker alt av fritid, ferie og penger på kiting, og har ingen planer om å ta til fornuft enda. Siden hun startet med kiting har hun gått fra å være en håpløst klumsete nybegynner til å bli en av Norges mest vågale jente med kite.

Hjemmespotene er Verket og Larkollen, men hun kiter også mye rundt om i Europa og den store verden. Det beste Iris vet er å kite freestyle/wakestyle, og å kite i bølger. En sjelden gang stiller hun opp i race-konkurranser, og kan trone med 1. plass i NM på snø og 2. plass i Red Bull Ragnarok.

Iris er ellers å se på Fluid og som kiteinstruktør på vinteren. Utenom det liker hun å strekke kroppen sin i rare posisjoner på Hiyoga hvor hun jobber som yogalærer.

Hjemmespot: Larkollen og Verket, Svelvik på sommeren. Vinterstid elsker jeg å kite på Haugastøl og Haukeliseter, som jeg drar til nesten hver helg.

Yndlingsspot: Et sted i Sardinia som jeg ikke vil avsløre navnet til. Der er det paddeflatt vann og nesten ingen andre kitere utenfor høysesongen.

Kjører: Mest freestyle, både hooked in og unhooked. Helt siden jeg kitesurfet verdens lengste bølger i Peru i fjor, har jeg blitt mer og mer gira på bølger. Planen er å (kite)surfe bølger når jeg blir for gammel og har for mange skader til å kjøre freestyle.

Utstyr: For tiden F-one Bandit og WTF og Ozone C4. Har ikke bestemt meg enda for hvilken kite jeg liker best. Brettet jeg kjører er Naish Stomp siden jeg kjører med boots og vil ha et lekent brett med mye rocker. Bruker Naish Skater for bølger.

Følg henne på Instagram @irisstraume og Facebook.