Karl Oskar Teien

Karl Oskar har drevet med kiting i mer enn 15 år, og er fortsatt like gira nå som da han startet.

Han sier om seg selv: “Jeg kan fortsatt ligge våken til sent på natten og visualisere nye triks og komme opp med teorier om hva jeg må gjøre annerledes neste gang. Jeg elsker at kiting sitter så mye i hodet, og jakter konstant på den magiske følelsen som fyller kroppen når jeg lander noe nytt.

“Jeg får fortsatt kaldsvette og vondt i magen ved tanken på å gå glipp av en god dag på vannet. Hver gang jeg drar ut er det med et ønske om å gjøre noe bedre, større, eller mer stilfullt enn sist. Ofte kiter jeg alt for lenge av gangen, glemmer å spise, og pakker ikke sammen før det er mørkt. Men det er nesten alltid verdt det.”

Voksenjobben til Karl Oskar er som produktsjef i Stavanger Aftenblad. Opprinnelig en Oslogutt, men er svært så fornøyd med å bo i Vestlandsbyen han hevder har Norges beste kiteforhold.

Hjemmespot:
Under oppveksten var Verket hjemmespotten. Så ble det Vancouver/Squamish, Barcelona, Cape Town, og San Francisco under studietiden. Nå er det Stavanger og Jærkysten som gjelder! Haukeliseter på vinteren.
Kjører:
Mest freestyle (noe wakestyle når vi orker å sette opp slideren), men sier ikke nei takk til bølgekiting om det er bra swell og side/offshore vind! Surfer på vindløse dager.
Utstyr:
For freestyle kjører jeg Naish Dash / Torch kite, og Naish Monarch / Stomp brett. For bølger kjører jeg Naish Pivot / Slash kite, og Naish Go-To brett.
Yndlingsspot:
Secret (eller Public, som jeg kaller den) på Jæren er noe av det beste som finnes i verden, om du har en god våtdrakt. Det finnes et også sted i Sande som funker på VNV, omtrent en gang i skuddåret…

 

Følg han på Instagram @heltkaos og Facebook.