Per Sergio Stoveland

Per Sergio Stoveland er 29 år, og for ham er kiting ikke bare en hobby, men en brennende passion.

Etter at jeg etter mye om og men ble lurte med på kitekurs av min bedre halvdel i Stockholm i 2016 har alt av ledig tid, ferier og energi gått med til kiting. Forholdene på sørlandet er slett ikke så verst, selv om vi nok ikke kan måle oss med Stavanger i forhold til antall dager med vind ila. året. Men de dagene det blåser på min “home spot” i Høllen så er jeg der.

Veldig lite begeistret i kulde, kaldt vann og snø, så kiter derfor kun på vann. I vinterhalvåret prøver jeg å reise mest mulig til utlandet, og Sri Lanka og Sør Afrika er for øyeblikket de beste destinasjonene jeg har kitet på til nå. Har heller ingen våte drømmer om bølger, og som dårlig svømmer trives jeg derfor desidert best i paddeflate laguner med langgrunne forhold.

Kjørestil: Kjent for å kjøre aggressivt og hardt, noe kroppen legger godt merke til dagen derpå. Kiting har det siste året for min del gått fra å være en lidenskap og hobby, til å bli noe jeg ikke kan klare meg uten, og har veldig lyst til å pushe meg selv til det beste jeg kan bli. Ambisjonene er høye, og jeg har derfor mål om å bli topp tre i Norge innen freestyle på vann.

Tror jeg anses som en relativt rolig, sosial type, men blir fryktelig stresset når jeg hører folk kiter og jeg ikke er tilstede selv. Stort sett på jobb i eget firma som tømrer når jeg ikke kiter.

Utstyr: 

Kjører full Naish freestyle pakke.
Naish Dash 9,12 og 14kvm
Naish Monarch 135×41,5 & Stomp 138×42,5
Prolimit Vex trapes

Bragder: 

– Birkebeinerrennet 2013 tid 3:28
– Sentrumsløpet 2013 tid 36:12
– Concept 2 romaskin 1000m 3:17
– Raskest i Norge til å pumpe opp 12kvm tubekite.

Følg han på Instagram @persergiostoveland og Facebook.