Petter Schive

Petter er student ved UiT i Tromsø, hvor han studerer økonomi og administrasjon.

Ved siden av studiene jobber Petter med markedsføring i PEK, en organisasjon som jobber for å sette større fokus på marin forsøpling og for å motivere til et redusert og mer bærekraftig plastforbruk. Han har også vært ansvarlig for å starte opp TSI-kite, en undergruppe i Tromsøstudentenes Idrettslag, som har som mål om å skape et bedre studentkitemiljø i Tromsø.

Petter er i tillegg hobbyfotograf og tar noen veldig imponerende bilder. Porteføljen hans finner dere her: https://petterschive.myportfolio.com/

Hjemmespot:
Øysand utenfor Trondheim. Jeg kommer selv fra Øysand, og det var her jeg lærte meg å kite. Her har jeg brukt utallige timer alene på vannet og hatt både de dårligste og beste kiteøktene mine. Etter at jeg flyttet nordover for to år siden har jeg kitet mye på Breivikeidet som ligger på fastlandet sør for Tromsø, men mest av alt har jeg kitet på snø.

Yndlingsspot:
Snøkiting i Tromsø er helt unikt på grunn av tilgjengeligheten. Det er bare 20 minutter i bil til gode spoter som Finnlandsfjellet (min yndlingsspot) og Koken (toppen av Tromsøs lokale alpinanlegg). Her kan man kite fra november til mai. I tillegg er det helt spesielt å kunne kite i et terreng som er så alpint.

Kjører:
Jeg trives best med chicken loopen godt festet i trapeset, og kjører dermed mest freestyle. Samtidig elsker jeg å pushe meg selv, og har mål om å kjøre mer unhooked i løpet av sesongen.

Utstyr:
Siden jeg kjører freestyle både hooked in og unhooked, har jeg valgt å kjøre Ozone Enduro. Brettet jeg kjører er F-one sitt Trax HRD Carbon Series, og er i følge teamkjører Joakim Wille «det beste brettet du kan få for penger». Et godt brett er akkurat som en god ski – det takler varierende forhold og føles mye mer stabilt.

Jeg er sterk tilhenger av å bruke det man har. Som tidligere kombinertløper vet jeg at kilden til progresjon er kontinuerlig trening og pågangsmot. Samtidig må jeg innrømme at kiteutstyret i dag har blitt merkbart mye bedre enn det var for bare 8 år siden.

Hovedgrunnen er nok sportens unge alder. Det er større kompetanse, teknologi og mer forskning de siste årene som har ført til en svært rask utvikling både når det gjelder kitens flyveegenskaper og ikke minst sikkerhetssystem. Jeg merker derfor at det utstyret jeg kjører med i dag gir meg raskere framgang fordi det er bedre tilpasset min kjørestil og mine ambisjoner.

Følg han på Instagram @petterschive og Facebook.