Valentin Launay

Valentin Launay er en svært ivrig kiter fra Stavanger, som ofte blir sett med kiten loopendes gjennom luften.

Stavanger-talentet kiter både på vann og på snø, og er like tøff i bølger som når han trikser freestyle. Han er en uredd ung kiter som har et brennende ønske om å lære alt som går an å lære, noe som har gjort at han har hatt en veldig rask progresjon siden han lærte seg å fly kite. Er det noe du lurer på angående utstyr eller funksjon, så er det han du skal spørre!

Hjemmespot: Orrestranda / Jæren

Beste spot: Den er vanskelig. På Jæren finnes det så mange perfekte spotter at jeg ikke greier å velge, men Refsnes og Orrestranda slår aldri feil!

Kjører mest: Freestyle, big air og strapless.

Utstyr jeg bruker: Ozone C4 V6 12m for freestyle, Enduro V2 12m og 9m for høye hopp, foiling, og boosting. Elsker å bruke Enduro V2 med kortere liner (22m) for større og lavere loops! Kjører også Ozone Edge V9 7m.

Bruker brettet Torque V1, som er ett av de nyeste brettene til Ozone, og som jeg liker ekstremt godt på grunn av grip og feeling i vannet. Et brett som veier lite, og som fungerer bra i alle forhold.

For strapless kjøring er det skimboard som gjelder. Da blir alle forhold ekstremt krevende, men samtidig veldig kjekke å kjøre i!

Følg han på Instagram @valentinlaunay og Facebook.