Reise/campTeam Fluid

Høydepunktet i året er Brasil

Fluids teamkjørere Linda Viktoria Olofsson og Iris Straume bruker flere måneder hvert år på kiteturer. De valfarter Skandinavia, Europa og resten av verden på jakt etter vind og flattvann. Det er ett sted som er den soleklare favoritten år etter år, og det er Brasil.

– Det er ingen andre steder i verden som har bedre forhold enn Brasil. Progresjonen er helt vill når man kan kite hver dag, dagen lang på helt paddeflatt vann, sier Iris.

Taiba har mest å tilby

Iris og Linda har sjekket ut flere av kitedestinasjonene langs nordkysten av Brasil, og det er Taiba og Barra Nova som er favorittene. Taiba har mest å tilby hva gjelder mat, byliv og aktiviteter.

– I Taiba er det mange gode restauranter med spennende, eksotisk mat. Det beste er all den ferske frukten og acai bowls, som er en bærsmoothie laget av superbæret acai, sier Linda entusiastisk.

Tar livet med ro

Selv om Linda og Iris er ivrige kitere, så elsker de også å ta livet med ro, spesielt når de er ute på reise. På de fleste steder i verden blåser vinden kun på ettermiddagen, men i Brasil blåser det dagen lang.

– Du kan spise en lang frokost, lese bok og bare slappe av fordi du vet at uansett når du har lyst til å kite, så er det vind. Du trenger ikke tenke over eller planlegge når du skal ut og kite, og det er kanskje det beste med Brasil, innrømmer Linda.

Kiteduoen kiter aller helst i lagunen på flattvann, men blir man lei av å trikse, er det morsomme bølger i havet.

– De gangene jeg ble lei av å øve på triks i lagunen, kunne jeg bare gå et par meter for å komme til bølgene. Det er også bra muligheter for downwindere og bølgesurfing, sier Iris.

– Verdenseliten i kiting er der, så det er gøy å bare se på de trikse; også er det alltid noen å hente inspirasjon og få tips fra, smiler Linda lurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *