Utstyrstips

Intervju med Naish designer Daimien

De nye Naish International kitene er på vei inn! Geir gjorde et intervju med sjefsdesigneren for Naish – Daimien Girardin. Les intervjuet her!

Hvor lenge har du jobbet for Naish og hva gjorde du før du startet her?

Jeg har nå jobbet for Naish i 10år men før jeg kom hit, jobbet jeg for et fransk kitemerke, Takoon.

Hvordan ble det til at du startet for Naish?

Historien er faktisk litt morsom. Jeg hadde trukket visdomstannen og var nokså dårlig. Den dagen ringte telefonen på kvelden og det var Andy – CEO hos Naish – som spurte om jeg var interessert i kanskje å jobbe for dem. Jeg sa jeg var litt dårlig og ba han ringe senere. Når jeg kom inn til min kone, spurte hun hvem det var siden jeg hadde snakket engelsk i telefonen. Jeg sa det var en i fra Naish som ville tilby meg jobb, og at jeg hadde sagt han skulle ringe senere. Hun ble faktisk sint og ba meg ringe opp igjen med en gang og ta en seriøs samtale. En måned senere var jeg på plass på Maui i jobb for Naish.

Hva er den største archivement du har her hos Naish?

Det mener jeg selv burde vært Sigma konseptet, men vi fikk ikke markedet med oss på det slik vi hadde håpet. Uansett er jeg alltid mest fornøyd med det siste som vi lanserer siden dette alltid er det beste vi klarer lage, og det vi har jobbet mest med den siste tiden.

Ellers så var jeg veldig involvert i NaishkiteboardingTV som jeg syns vi har fått til veldig bra.

En ting som ikke folk flest vet om, men som jeg er glad for, er de store forandringene jeg har fått til på fabrikken. Det går på hvordan vi produserer kitene, kvalitetsikrer og logistikken. Her er det blitt veldig bra i det siste.

Hvilke produkter hos Naish er du ansvarlig for?

Jeg er involvert i alt som har med kitboarding delen av businessen å gjøre. Det være seg alt fra små detaljer til de store tingene som design, priser og markedsføring.

geir-og-damien

Hvor mange er dere i teamet?

Vi er et team på 3 personer som jobber med utviklingen, hvor 2 er designere og en tester/altmuligmann.

Hvor mange prototyper lages i snitt for å komme frem til en bra design?

Vi ligger på ca 250 prototyper per år for å lage den kitelinjen som vi til slutt slipper på markedet. For den første kiten kan det være behov for 12 stk, men etter hvert som vi får mer og mer erfaring så det kan vi være helt nede i 2-5stk.

Hvor lang tid tar det fra dere starter designe en kite til den lanseres ?

Det tar ca 9-12mnd fra vi starter på kiten til den er i butikken.

Hva er største utfordringen med å produsere varene i kina?

Vi har ikke så store utfordringer nå, men i begynnelsen kunne det være vanskelig med kulturforskjellene. Nå er det mest utfordringer ifht språket. Jeg kan ikke kommunisere direkte med alle innvolverte, men jeg kan heldigvis støtte meg på gode tolker og de sentrale personene kan stort sett engelsk.

Hva er din største kiteopplevelse?

Igjen må jeg trekke frem Sigma prosjekt. Vi gjemte oss i 12mnd for hele verden for at ingen skulle se hva vi jobbet med. Ut over det har det å kite Teahupoo vært en helt utrolig opplevelse.

Hva gjør du om 10år?

Jeg vil forsatt være kjempe engasjert i kite og vannsport og vil forsette å utvikle og pushe sporten videre slik jeg mener best.

 

Naish kiter får du kjøpt her!

damien-naish IMG_1744

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *