Kitekurs

“Jeg kommer til å reise dit hver vinter for å kite”

Simen Veggum var på kitekurs med Fluid på Haugastøl i mars. Han hadde aldri kitet på snø før, men fikk det til første helgen. Les hva han har å si om kursopplevelsen.

Hvilket utgangspunkt hadde du da du tok kurset?

Jeg har stått mye på ski tidligere og har god kontroll på dette, men hadde aldri testen kiting på snø før. Jeg hadde derimot prøvd kitesurfing et par ganger, men var på et nivå hvor det fortsatt var nyttig å ta et kurs. 

Hvor var du på kurs?

Haugastøl

Hvordan var vær og vindforhold den helgen?

Vi hadde sol og opphold hele helgen. Den første dagen hadde vi litt lite vind, men dag nummer to var veldig bra.

 Hadde du en bra opplevelse av kurset?

Absolutt! Jeg og de jeg reiste med hadde en veldig bra helg. Kurset var lærerikt, og vi kom relativt raskt opp på et nivå hvor vi kunne kjøre på egenhånd. Instruktørene passet på hele tiden og kom med tips underveis. Veldig fornøyd med kurset.

Ris og ros til instruktøren?

Instruktøren vår var veldig flink og hadde masse bra tips som jeg har tatt med meg videre.

Var du fornøyd med kiteutstyret dere brukte på kurset?

Kiteutstyret vi brukte var helt topp. Vi fikk teste både tubekite og foilkite, og fikk gode tips til hva vi selv burde kjøpe. Vi brukte sittetrapes som passer ganske bra for nybegynnere. Jeg har i ettertid kjøpt to tubekiter tilsvarende de vi brukte på kurset (Bandit F-one 12kvm og 9kvm) som jeg er veldig fornøyd med, og som jeg tenker å bruke både på sommeren og på vinteren. Har også kjøpt et hoftetrapes (Manera EXO) som fungerer veldig bra. 

Var du fornøyd med bo og mat?

Hotellet på Haugastøl hadde en ganske enkel standard, men helt greit med tanke på hva vi betalte. Vi hadde frokost og middag inkludert, og pakket med lunsj før vi dro begge dagene. Maten var også helt grei. 

Fikk du lyst til å fortsette med kiting etter kurshelgen?

Ja, jeg kommer definitivt til å fortsette! 

Kommer du til å dra tilbake til Haugastøl for å kite til vinteren?

Haugastøl er helt perfekt for snøkiting, så jeg kommer nok til å reise dit hver vinter fremover for å kite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *