Uncategorized

Larkollen

Gammel post fra arkivet – men fremdeles like viktig!

Teibern er stedsnavnet på spoten som ofte bare kalles ”Larkollen”.

Bukta er beskyttet med en steintange som binder sammen stranden med øya “Lille danmark”. Denne gjør at vannet blir flatt samtidig som vinden står på crosshore. Ulempen med stedet er plassen. Bukta er ganske liten, og den deles av vindsurfere, turgåere og badegjester.

Det svært mange badegjester på Teibernstranden i sommermånedene, både på stranden og i vannet. Det har vært noen uheldige episoder med nye kitere på spotten hvor nybegynnere og/eller uerfarne har lunchet blant de som soler seg, eller man har krasjet kiten blandt de som bader. …og man har fått mye kjeft for å ha kitet innenfor badebøyene.

I sommermånedene og i ferier/helger er det er mange nye kitere som ikke har vært på spotten før, mens “localsen” holder seg unna ved å kite “utpå” ved Sletter, eller rett og slett chille på stranden med familien. Kjenner man ikke til spoten kan det fort skje at man launcher midt på stranden i uvitenhet og drager kan dette ned blant/på badegjester pga. le bak trærne og flere uheldige episoder kan fort skje. Ved mange nok klager vil vi få problemer med å fortsette å kite der!

Larkollen er absolutt ikke en spot for uerfarne kitere. Med windsurfere tett innpå downwind for kiterne så vil man treffe windsurferne eller andre kitere om kiten krasjer i vannet eller man mister kontrollen. 2 kiter i vannet er nok til å sperre hele bukten med linene slik at hverken vindsurfere eller andre kitere kan kite/surfe. Dette ødelegger jo fort for mange andre enn man selv.

For å kite på Larkollen på dager uten badegjester så må man være en erfaren kiter som kan vike for andre under alle forhold. Man må kunne gå upwind og beherske de momentene som kan oppstå med badebøyer, windsurfere og andre kitere tett innpå. Man ser ofte eksempler på at folk kommer stranden og at man ser seg selv som erfaren når man har tatt kurs og kan ta høyde, men man ser ofte at dette ikke holder når man skal lirke seg rundt andre kitere og windsurfere i gusty vind.

Det er satt opp regler for bruk av stranden i regi av OKK og diverse utstyrsleverandører, og det er en forutsetning at man setter seg inn i disse før man tar spoten i bruk. Dette henger ved P-plassen.

For øvrig må

– All rigging/launching skal skje helt på tuppen helt syd på stranden, ikke i nærheten av badegjester

– Det er forbudt å kite i bukten (innenfor badebøyene) med badegjester på stranden

– Man må gå ut på sydsiden av steinmoloen og kite på utsiden mens det er badegjester på stranden.