Uncategorized

Nytt Ozone team i Norge!

Foto: Håkon Mæland

Ozone satser hardt i Norge med et eget team for 2019. Den norske kitefotografen, Håkon Mæland,
vil sammen med sin samarbeidspartner Ozone Kites og Fluid legge lista høyt for Ozone sitt nye kiteteam.

Håkon har det siste året reist rundt i Norge og verden for å ta bilder med Ozone-kjørere. Han ble snappet opp av Ozone etter å ha bygd opp et renomé som Norges mest ettertraktede kitefotograf. Hans snødekte bilder fra Hardangervidda har fått stor blest internasjonalt, og har for alvor satt Hardangervidda på kartet som verdens vakreste snøkitedestinasjon.

Fotografgeniet jobber som kiteinstruktør på Haugastøl og har flere ganger kitet over Grønland med ekspedisjonskiter Camilla Ringvold. Han er den første og eneste til å krysse Grønland på snowboard med kite.

Fotograf Håkon Mæland i vante omgivelser.

Vil fremme norske kjørere

Etter å ha hatt kameralinsa rettet mot internasjonale Ozone-kjørere den siste tiden, har Håkon planer om å rette søkelyset mot norske kjørere igjen. Sammen med Fluid setter han sammen et team med norske talenter som skal kjøre for Ozone.

Håkon har store planer for sine teamkjørerne som skal fronte Ozone i fotoshoots og videoer for det internasjonale markedet.

– Planene mine for teamet er først å fremst å vise fram hva norske kitere har å by på å inspirere. Jeg håper at med fokus på Norge som kitedestinasjon og et team med joviale kitere at vi kan vekke litt gnisten i folk og få de ut. Et stort håp er også at teamet vil være noe som yngre kjørere ser opp til og kan bli inspirert av, sier Håkon.

Det nye teamet skal i tillegg være behjelpelige med å gi tips og råd til folk som vurderer å prøve Ozone. Hvem som er plukket ut til teamet vil bli presentert tidlig neste år.

Ozone har et stort sortiment av tube- og foilkiter til enhver stil, og det blir spennende å se hva slags kiter det norske Ozone teamet velger å kjøre. De siste årene er det foilkitene Subzero og Access som har solgt mest i Norge. Selv foretrekker Håkon å kjøre freeride kiten Ozone Enduro V2.

Håkon Mæland hopper høyt i luften med sin foretrukne kite Ozone Enduro V2.

Øker i popularitet

Bare det siste året har Ozone skutt i været i Norge, og fra 2017 til 2018 økte Fluid salget av Ozone kiter med over 100%. Ozone har lenge vært det foretrukne merket i kiterace, og har florert blant pallplasseringene i store kitekonkurranser som Red Bull Ragnarok. Også tubekitene til Ozone har kommet mer frem i søkelyset, spesielt freestyle/wakestyle kiten C4 og den velkjente bølgekiten Reo.

Magnus Parmann, daglig leder på Fluid syns det er gledelig at Ozone har blitt så populært i Norge.

– Vi har hatt en formidabel økning i salget, både på tubesiden, men også på foilkiter som allerede er veldig stort i Norge. Vi gleder oss veldig til 2019 og håper på en like god vinter som i fjor, avslutter Parmann.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *