Produkttest

Ozone Ignition – den perfekte julegaven

Ozone Insight – treningskite: julegaven som også gir deg glede

Denne helgen hadde jeg med en fersk kite rekrutt på tur til Tjøme (Hvasser Syd). Det var meldt solide doser med vind og det kunne være en super anledning til å gi en rask innføring i kiting. Formålet var enkelt: få denne rekrutten til å få en smakebit av hvordan en kite oppfører seg, hvordan vind og vind-vinduet fungerer rent praktisk. Viktigst av alt få rekrutten hektet nok til å ville ta ett kurs for å komme ordentlig i gang. Jeg tok derfor med meg en liten treningskite fra Fluid, en Ozone Ignition 2kvm, på turen.

ignition

Dette er en superenkel og solid foilkite som har det som kan forventes fra en treningskite. Den flyr godt og oppfører seg som en større kite – og kanskje det aller viktigste det gir personen som flyr den innsikt i hvordan det er å fly en kite uten noen som helst risiko.

ozone1 ozone2

Erfaringen etter helgen er at det fungerte som en god appetittvekker til kitesporten. Det kan også være en fin forberedelse før en eventuelt tar kurs, og ikke minst moro å ha med på vidda til lek og moro i de rette vindforholdene med ski eller brett. Merk at det vil ikke være voldsomt drag, men mer en forsiktig innføring. Ser også at det kan være utrolig fett for kids å prøve seg på slike småkiter før de er klare for å gå over på de større og mer vanlige kitene.

Overraskende nok ble jeg også interessert i å ha en slik kite, rett og slett fordi jeg liker å fly kite. Det er også en fin kite i forhold til å øve unhooked og handlepass, som man enkelt kan ta opp nesten overalt hvor man måtte være.

Så gitt sesongen er det ett morsomt julegavetips til de aller fleste og kanskje til og med en fin gave til deg selv. Du finner den uansett på Fluid.no og i butikken som har blitt superfresh og klar for julesalg!

//Trygve Rolseth jr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *