AktueltProdukttestTeamTeam FluidUtstyrstips

Review/ test av Liquid Force Solo

Review Liquid Force Solo

Liquid Force har lenge jobbet med et en-strut design på kite. Her er mine førsteinntrykk av den superlette kiten Solo.

Bakgrunn

Fikk lov å teste Liquid Force sin nye one-strut kite – Solo nå nylig.

Jeg har kitet i over ti år, og har vært svært aktiv. Kiter hovedsakelig freestyle, med liker også litt oldschool som variasjon. Kjenner kitebrasjen fra innsiden etter mange år på den siden av bordet, så har testet mye kites og pleide å kjøre rundt med et quiver på opp i 11 stk i bilen tidligere. Er teamkjører for Fluid, men har prøvd å være så nøytral og objektiv som jeg klarte. Kjører til vanlig Naish Park og Fly, samt Naish Monark.

Testdagen blåste det bra! Jeg fikk teste kiten i 9m og kjørte selv min egen 9m Park etterpå. Solo var innstilt på fabrikkinnstilling, altså den midterste av de tre pigtailfestene for styrelinene, så altså verken på det tregeste eller kjappeste, men midterste.

solo1

Førsteinntrykk

Kiten er laget spesielt med tanke på å spare vekt, og man sparer en hel del på bare å ha en strut. Liquid Force jobbet med mange ulike design for å klare å finne den beste løsningen før de lanserte denne kiten. Og vekt er helt klart virkelig noe som er spart på. Kiten blir liten pakket sammen med en strut, det er klart, og mye mindre om man bare ruller den tight. Så man sparer en del på pakkvolumet.

LF har jobbet en del de siste årene med å virkelig lage tipp topp kvalitet av ypperste kasse, og ved nærmere øyesyn så ser kiten veldig bra ut. De har hatt full fokus på rutinene, og bruker i dag kun det beste av det beste av materialer, og i følge ryktene til og med byttet fabrikk for å få produksjonen slik de ønsket. Duken er selvfølgelig Tejiin, såkalt Dura-X. Ellers er fargene og designet på kiten mye stiligere i virkeligheten enn på bilder, den så virkelig lekker ut, med masse tøffe detaljer (ikke det viktigste akkurat men ikke feil å få med på kjøpet).

solo3 

I luften

Jeg hadde ikke de helt store forventningene til en en sturts kite. Liker kiter som leverer unhooked så en slik type kite er vel egentlig ikke helt min greie i utgangspunktet tenkte jeg.

Da jeg fikk den i luften føltes den presis. Liquid Force har kuttet ut pulliesene dvs trinsene. Dette er noe som generelt gir en mer konsis og presis feel på baren og man merker at kiten reagerer kjappere. Men dette stiller også store krav til nøye og grundig arbeid med profil og bridlesoppsettet. Så tydelig at det ligger virkelig mye jobb bak den.

Profilen holder formen fint i luften på tross av bare en strut.

Det første jeg merket meg var hvor utrolig mye power og bunndrag det var i kiten for størrelsen. Utrolig mye. Alle sier de har mye bunndrag, men dette var som å kjøre to str større. Men det fine er at man kan dra veldig mye inn på depoweren, man drar inn selve depowertauet og det er ingen stoppmekanisme som forhindrer deg i å dra inn for mye. Det er også mye barvandring så også her sammen med en typisk delta aktig shape, så er det ekstremt mye depower og mye muligheter til å justere angrepsvinkelen på kiten. Muligens det største vindspekteret på en kite jeg noensinne har testet. Vil faktisk tørre å påstå det! Det vil si man kan klare seg med færre kiter, og har man bare en kite så ville denne gi veldig mange flere fine dager med mer passe power enn hva som er normalen. Og ikke minst når man skal på kitetur ville den være helt genial i bagasjen. Veier lite, tar liten plass, og man kan klare seg men en eller to pga av det enorme vindspekteret.

Jeg begynte min session med å dra inn depoweren godt og hooke ut. Merket tydelig at det ikke var dette kiten var tiltenkt, men klarte fint å dra et noen passer. Hadde vel ikke regnet med at det skulle fungere, men det gikk. Mer ustabil unhooked, så ikke førstevalget hvis dette er din greie.

Jeg kjørte full power på den sendte kiten og dro noen hopp, bet meg merke i godt løft og bra hangtime. Jeg trengte ikke noe tilvenning, kiten reagerte som den skulle. Superfin å hoppe med og hang veldig fint. Virkelig morsom her.

Men da jeg dro noen trasitions, da fikk jeg den sjeldne wow opplevelsen. Tror faktisk det må være en av de, hvis ikke den råeste jeg noen sinne har prøvd på det området. Supersmooth, og vill hangtime. Klarte ikke dy meg så begynte å hoppe inn over steiner og land, og den presise reaksjonen og ville hangtimen i transitions gjorde det hele latterlig gøy. Det hører mer til storyen at jeg var godt powered, men ikke med en større kiten enn jeg normalt ville valgt i den vindstyrken. Bare med mye mer hangtime!

Kiten drar altså mer i svingen og ved en transitions enn hva shapen på kiten skulle tilsi. Loopen opplevde jeg som litt mer ujevn, kan selvfølgelig ha vært vinden men Naish Park for eksempel er jevnere i slik vind og var det rett etterpå, så ikke nr en på looping. Der når den ikke opp til Naish Park, men defintivt nr en på trasitions!

Av minus, er at duken blafrer mer enn vanlig. Man hører det ved loop og når man kjører kiten ordentlig. Men det gjør egentlig ikke noe, og er jo å forvente med bare en strut. Men ja er du redd for en liten lyd er det ikke kiten for deg. Men det har altså ikke noen innvirkning på prestasjonen til kiten! Den blafret nok også litt ekstra da jeg hadde mye depower på kiten det meste av tiden.

Relaunchen måtte selvfølgelig testes. Jeg prøvde å krasje den hardt og på diverse måter med vilje men klarte ikke får noe stress med relaunchen, så absolutt godkjent her. Dette på tross av jeg ville tippet en en-stut kite var svak på dette området, så klarte jeg allikevel ikke fremprovosere det.

Ellers angående svingeegenskapene så på tross av en deltalignende shape har ikke kiten så mye av ”pivot” turning slik jeg opplvede den. Den svinger i en litt større radius. Regner med den er tightere når det er litt mindre vind og man kan kjøre den fullt powered men fortsatt fikk jeg ikke inntrykk av at den sveipet rundt seg selv slik noen kiter gjør. Dette kan jo på den annen side gjøre den noe mer forutsigbar.

solo2

Konklusjon

Så hvem er denne kiten for? Ønsker man noen presise kiter som reagerer ved barinput, som har et av de sykeste vindspekterne på markedet, har stor depower, ja større enn normalen der ute, kjører mest freeride og like å hoppe høyt og dra ikke minst like å dra fete transitions, ja da er den virkelig en innertier! Ville også seriøst ha vurdert den som snøkite. Skal man ha en eller to på hytten, eller bare kite på snø er den også en veldig veldig sterk kandidat. Ikke minst fordi den leverer under så mye ulike vindstyrker med det unike vindspekteret sitt! Får du mulighet til å teste den så kjør på og dra transitions det du er god for! For meg har i hvert fall aldri transitions vært gøyere!!!

Liquid Force Solo får du kjøpt her!

 

solobanner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *