KitespotterReisebrevTeamTeam FluidUncategorized

Skandinavias Brasil

Teamkjører Kristina Blomhof Johansen tok med seg to venninner på tur til Danmark i sommer og har skrevet et reisebrev fra turen.

Skandinavias Brasil

Er du en kiter er du allerede klar over at du har mange fine kiteeventyr i vente. Om du i tillegg jobber turnus (eller har en fleksibel jobb) og har kitevenner som gjør det samme, DA vil jeg si du er så heldig at du ihvertfall kan doble antall kiteeventyr! Så selv om sommerferien er over trenger ikke det bety at det må være så lenge til neste ”mini ferie”.

DCIM100GOPROG0021979.

Jeg er altså en tilhenger av turnusarbeid, og har heldigvis flere kitevenner som også er det. I juni dro to av mine venninner og jeg på en fire dagers kite roadtrip fra tirsdag til fredag til ”Skandinavias Brasil”, Danmark. For 500 kroner fraktet Color Line sin Superspeed2 oss tur/retur Larvik-Hirtshals, og ca. tre timer etter ankomst Hirtshals, pumpet vi kitene våre opp på vårt første stopp i Hvide Sande. Vi hadde ikke lagt mange planer på forhånd, men hadde med oss det vi trengte (og ikke trengte) for å møte enhver vindstyrke og overnattingsutfordring.  Den første spotten vi besøkte i Hvide Sande het Kloster, og lå helt øverst i Ringkøbing fjord. Her blåste vinden side/offshore, det var trygt og langgrunt, og vi ble mektig imponert over hvor flatt vannet var. Allerede her startet min begeistring for Danmark.

Bilde 3 Bilde 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å finne overnatting viste seg å ikke være noe problem. Etter kitingen fant vi oss en superkoselig campinghytte på Hvide Sande Camping, som hadde alt vi trengte for en 200-lapp hver. Forutenom flere campingplasser underveis kjørte vi også forbi flere ”Bed & Breakfast” og skilt med ”Zimmer”, i tillegg til å ha ”Airbnb” i bakhånd. Vi fant fort ut at Danmark ikke bare hadde gode kiteforhold og billig mat og drikke, men danskene er grådig hyggelige! Hver eneste danske vi kom i prat med på turen var blid og hyggelig, og hadde alltid en artig kommentar på lur.

Dag to var værmeldingen på lag med oss, og vi satte snuta en times tid nordover for å besøke Krik Vig. Enda en ”butter flat” spot som vi delte med kun to-tre andre kitere og noen windsurfere som holdt til litt lenger nedenfor. Skulle tro det krydde med kitere over alt i Danmark, så flotte forhold som de har, men de fleste kiterene vi møtte på var turister hovedsakelig fra Tyskland. De få danskene vi møtte fortalte at det stort sett var få kitere å dele de fleste spottene med, fordi de danske kiterene holdt til rundt de store byene. Det var rart å møte på perfekte kitespotter som vi kunne ha helt for oss selv, når vi er vant til å møte tretti kitere en dag det er meldt halvbra forhold på Verket.

Bilde 5

 

 

 

 

 

 

 

Etter et par timers kiting på Krik var dagen enda ung, og ettersom det krydde av kitespotter i området, googlet vi litt rundt og fant en annen spot vi ville dra til å sjekke ut. Denne spotten lå i Handbjerg, og skulle vise seg å være alles favoritt! En session på to-tre timer pleier som regel å være nok for meg, og om mer kiting forutsetter at jeg må ta på meg en trang, kald og våt våtdrakt, skal det mye til. Denne gangen var det umulig å stå imot. Plassen vi kom til var så fantastisk, med massevis av plass, koselige omgivelser, deilig hvit sandstrand, og ja, i fare for å gjenta meg selv, glassy, glassy, glassy flat! Stedet liknet rett og slett en av de populære lagunene i Brasil, bortsett fra at det var SÅ mye mer plass! Her var det altså bare å dra på seg den våte, trange våtdrakta og pumpe opp kiten igjen.

Bilde 7 Bilde 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neste dag ble selvfølgelig tilbragt her i Handbjerg Marina. Vi hadde skyfri himmel, vinden blåste stabilt, resturanten og cafeen like ved serverte god mat og vi nøt hvert eneste sekund. Jeg begynte nesten å vurdere om jeg skulle flytte til Danmark.

Bilde 8

 

 

 

 

 

 

Siste dagen hadde vinden tatt pause, så vi ble tvunget til å være litt sightseeing turister. Vi besøkte den superkoselige lille øya Venø, som lå kun en to minutters fergetur fra fastlandet. Her gikk det ville fasaner rundt, det hoppet en hjort over et jorde, hestene gresset på beite, og det hele var rett og slett et bonderomantisk glansbilde. Rundt hele øya var det sandstrand med mange fine bademuligheter, så selv om vinden ikke blåste hadde vi ikke mye å klage på. Vi rakk også en tur innom byen Aalborg hvor vi nøt en digg middag i solnedgangen.

Bilde 9Bilde 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ettersom 2/3 av reisefølge skulle på jobb kl 08 dagen etter var det bare å ta med seg soveposen på båten og finne en ok plass til å lade opp batteriene. Det var vi tydeligvis ikke alene om å gjøre.

Bilde 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristina Blomhoff Johansen

 

One thought on “Skandinavias Brasil

  1. Tusen takk jenter for et flott og detaljert reisebrev fra DK! Må si jeg ble veldig imponert over forholdene og jeg blir garantert å ta turen til DK fremfor Spania med første anledning 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *