Team Fluid

Snøkiting del 1: Ida Øwre Lundby

Velkommen til del 1 av serien om snøkiting. Hver onsdag presenterer vi en teamkjører og han/hennes beste tips for snøkiting. Førstemann ut er Oslo-jenta som flyttet til Stavanger, Ida Øwre Lundby.

1. Hvor kiter du mest?

Hardangervidda ved Haukeliseter

2. Hvor er det beste stedet du har snøkitet?

Jeg har definitivt kitet mest på Haukeliseter, og derfor har jeg fått mine fineste kiteopplevelser der. Min favorittopplevelse må ha vært i 2015 etter stormen Ole hadde herjet i flere dager, og alle (les: mennesker, hytter, biler og hele E134) var snødd inne.

Snøen gikk til toppen av taket på turisthytta, og vi måtte gå med søkestenger for å finne bilene. Ole hadde lagt igjen en god dose med lett fluffy pudder, serverte solskinn og perfekte 9 m/s i en uke etter stormen. Vi kitet og lekte rundt i terrenget med så mye pudder jeg aldri har vært borti tidligere.

Det finnes mange muligheter for å kite rundt og utforske ved Haukeliseter, med naturlige halfpipes, fine fjellsider og vidde så langt du kan se. Favorittene mine er nok terrenget på toppen av p-bakken (fjellet som ligger rett ovenfor (nord) for Haukeliseter fjellstue) og kiting opp Kistesnuten.

3. Tips for dagsturer eller lengre ekspedisjoner

Finse-Haukeliseter!! Lek deg over hele vidda! Jeg har også lyst til å utforske terrenget rundt Hunnedalen litt mer i vinter.

4. Hvilken kite bruker du mest på snø? Hvorfor?

Ozone Reo! Kiten funker like bra i bølger som ned fra fjell. Den kan fly i nesten ingen vind, samtidig som den er veldig responsiv på baren. Det er heller ikke dumt å ha en kite som “drifter” (slik bølgekiter som Ozone Reo er best på) når du vil ha mest mulig ut av puddersvingene ned fjellet.

5. Tips for flest fine dager på fjellet

-Det kan være ekstremt lokale forhold på fjellet. Er det ikke vind på “den ene siden av tunnelen/fjellet”, kan det godt blåse godt på “den andre siden”.

-Gjør noe annet enn å vente på vind hvis det ikke er vind (og heller ikke meldt vind), fjellet byr på mye gøy!

-Hvis det er fare for kolonne: dra til fjells dagen før (eller bli igjen et par dager).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *