Team Fluid

Snøkiting del 2: Sigurd Toverud

Velkommen til del 2 av serien om snøkiting. Hver onsdag presenterer vi en teamkjører og han/hennes beste tips for snøkiting. Denne gangen presenterer vi en som menger seg i toppen med Norges beste freestylere  – Sigurd Toverud. Møter du han i person er han både ydmyk og vennlig, men møter du han med kite i hånda er det bare å gi plass.

1. Hvor kiter du mest på vinteren?

Jeg kiter mest på Hardangervidda.

2. Hvor er det beste stedet du har snøkitet?

Det handler vel så mye om forholdene for meg som stedet. Den beste økta jeg har hatt var nok på Nordsiden av Dyranut, etter at det hadde falt en god meter snø på kort tid, solen hadde kommet frem og bragt med seg 10 m/s. Puddercruising med musikk på øret hele dagen!

3. Tips for ekspedisjoner?

Jeg er egentlig ikke en turkiter i det hele tatt, og min lengste ekspedisjon er vel Lægreid til Tuva turisthytte, så her er det nok andre som har mer peiling enn meg!

Første session med Ozone AMP den 14. mars. Foto: Linda Viktoria Olofsson

4. Hvilken kite bruker du mest på snø?

Jeg bruker ganske enkelt det jeg har eller har tilgang på. For tiden er det Ozone Amp og Enduro, og en sjelden gang Zephyr på lettvindsdagene. Beste allroundkite av disse må nok sies å være Ozone Enduro. 

5. Tips for flest fine dager på fjellet

Bo på fjellet! Dager med episke forhold kommer sjeldent, så det å score maks om du kun drar opp få fjellet to helger per sesong er lite realistisk.

Med det sagt, er det visse ting man kan se etter på meldingene. Det må ha snødd mest mulig uka i forkant, og gjerne ikke blåst så mye. Ofte kan dagene etter at værsystemet og vinden snur etter en sånn periode være helt fantastisk.

Min erfaring tilsier at perioden med størst sjans for de gode pudderdagene er fra slutten av januar til starten av mars før sola tar tak og lager skare. Det er i denne perioden mye av snøen kommer, så det er mye uvær og stengt vei, men de virkelig fine dagene dukker opp i mellom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *