Team FluidUncategorized

Snøkiting del 3: Hanna Lima Braut

Velkommen til del 3 i serien om snøkiting. Hver onsdag presenterer vi en teamkjører og hans/hennes beste tips for snøkiting. Nestemann ut er en eventyrer i hjertet og en inspirasjonskvinne. Hanna Lima Braut holder til i bølgenes land, Stavanger.

1. Hvor kiter du mest på vinteren? 

Haukeliseter er absolutt der jeg har kitet mest på snø.

2. Hvor er det beste stedet du har snøkitet? 

Terrenget rundt Haukeliseter er veldig variert og på de rette vindretningene er det noen sykt kule området med bratte sider og små naturlige halfpiper og hopp. Varangerhalvøya er også et magisk sted med evighet av plass.

3. Tips for lengre ekspedisjoner

Når man skal på langtur må man tenke på sikkerhet. Dersom noen skader seg, utstyr blir ødelagt, eller vinden dør, er det viktig at man har utstyr for å komme seg trygt hjem. Utstyret du har med deg må tilpasses lengden på turen, men selv på en veldig kort tur kan man miste retningen om det blir dårlig vær. Ellers er fjellvettreglene fine å tenke på i forhold til å si ifra hvor du skal og snu om man blir usikker på vær eller egen form.

Noen praktiske ting å ha i sekken:
kart og kompass/gps
sitteunderlag
dunjakke
førstehjelpsutstyr
Leatherman/lommekniv med tools
gaffateip/sportstape
noe tynt snøre/ekstra kiteliner
feller/truger dersom man må gå et stykke.
mat og drikke
kart og kompass/gps

4. Hvilken kite bruker du mest på snø?

Jeg bruker tubekite, Ozone Reo v5. Dette fordi det er den kiten jeg kjenner best, samtidig som den funker til de aller fleste turer jeg er på. Dersom jeg skulle dratt på mange langturer hadde jeg prioritert å bli kjent med en foilkite før jeg dro langt avgårde.

5. Tips for flest fine dager på fjellet

Flest mulig fine dager får du ved å være flest mulig dager på fjellet. I tillegg er forholdene på de ulike kitespottene veldig ulike i fjellet med tanke på vindretning og gust. Det er derfor lurt å få tips av kjentfolk om hvilken spot man bør dra på i ulike forhold.