Team FluidUncategorized

Snøkiting del 6: Ulrikke

Velkommen til del 6 i serien om snøkiting. Hver onsdag presenterer vi en teamkjører og hans/hennes beste tips for snøkiting. Denne gangen er det Ulrikke Vestad som forteller om hennes beste dager på snø.

Hvor kiter du mest? 

Bergsjøstølen og Hardangervidda ved Haugastøl.

Det beste stedet du har snøkitet? 

Hardangervidda har utrolig mange gode muligheter! Den aller beste dagen har likevel vært ved Lillevann en dag vidda var stengt etter en snøstorm, og vi møtte tidenes pudderdump som lå og ventet på oss.

Tips for dagsturer eller lengre ekspedisjoner

Hardangervidda byr på både korte småturer langs riksveien og lengre turer over vidda. Fint utgangspunkt hvis du vil starte med turkiting! Fra Bergsjøstølen kan du kite til Hemsedal.

Hvilken kite bruker du mest på snø?

Jeg bruker Naish Pivot fordi den både har bra trøkk og er stabil, samtidig som den funker bra på dager med mindre vind. I vinter har jeg også testet Ozones Enduro og Alpha som er utrolig lettkjørte og morsomme å ta med ut i terrenget på dager det blåser stivt.

Tips for flest fine dager på fjellet

Om du ikke har mulighet til å reise vekk en hel helg, så ta en dagstur til f.eks. Sjusjøen ved Lillehammer eller til Norefjell. Fra toppen av skiheisen på Norefjell er det kun en liten spasertur opp til “Danseflata” mellom Ravnås og Augunshaug. Herifra kan du kite opp mot Høgevarde hvor du får god utsikt mot Krødern og Trillemarka.