Team Fluid

Snøkiting del 7: Karl Oskar

Velkommen til del 7 i serien om snøkiting. Hver onsdag presenterer vi en teamkjører og hans/hennes beste tips for snøkiting. Teamkjører Karl Oskar jakter året rundt etter de perfekte forholdene. Der det er pudder og vind finner du Karl Oskar.

1. Hvor kiter du mest? 

Mest Hardangervidda langs Rv 7, men komboen med stamp og kiting rett utenfor døra på Haukeliseter er heller ikke å forakte!

2. Hvor er det beste stedet du har snøkitet? 

Dyranut i strålende solskinn og slush i påsken 2019 var helt magisk. Men om det blir bra snøforhold i lavlandet så skal man heller ikke kimse av jordene nedover i Vestfold. Spottene i nærheten av Oslofjorden har størst sannsynlighet for å få litt vind, men man kan nok telle antall dager i løpet av en sesong med fullklaff på én hånd.

3. Tips for dagsturer eller lengre ekspedisjoner

Om man ønsker å dra på lengre turer uten å investere i full ekspedisjons-kit med GPS, pulk, og telt, kan man trygt dra på lengre turer på Hardangervidda i nærheten av Rv 7. Så lenge man har veien innen rimelig gåavstand kan man alltids haike seg tilbake til utgangspunktet!

4. Hvilken kite bruker du mest på snø?

Jeg bruker Naish Dash til stort sett alt, da den funker både til turkiting og freestyle. I Red Bull Ragnarok har jeg brukt Ozone Chrono, som er helt rå for lettvindskiting.

5. Tips for flest fine dager på fjellet

Skaff deg en jobb med litt fleksitid, og vær på plass første solskinnsdag etter et snøfall! De få dagene da alt stemmer er noe man husker resten av livet.