Team Fluid

Snøkiting del 8: Linda Viktoria

Velkommen til del 8 i serien om snøkiting. Hver onsdag presenterer vi en teamkjører og hans/hennes beste tips for snøkiting. Linda Viktoria Olofsson  er en av Norges råeste kvinnelige kitere, og denne vinteren er vi så heldig å ha henne som kiteinstruktør på Haugastøl.

Hvor kiter du mest?

På vinterstid kiter jeg mest på Harangervidda ved Haugastøl. Hardangervidda er et så stort område med så mange ulike spoter å kite på at det er umulig å gå lei! Dessuten er det nesten alltid mulig å finne vind et eller annet sted, uansett hvor håpløst det ser ut på vindmeldingen.

Hvor er det beste stedet du har snøkitet?

Jeg liker meg veldig godt i området rundt Dyranut, på vestsiden av Hardangervidda. Der finnes det flere muligheter for bra kiting, med kupert terreng på begge sider av bilveien. Det er mange fine topper å kite seg opp på, kriker og kroker å leke i, og fjellsider hvor det legger seg masse pudder.

Hvis man ønsker en fin og ganske lett tur kan man kite fra Ørteren inn til Tuva Turisthytte, hvor de serverer de beste vaflene i hele verden.

Hvilken kite bruker du mest på snø? Hvorfor?

Jeg bruker samme kite på både vann og snø. I 2017 var jeg så heldig at jeg fant drømmekiten min – Fone WTF. Jeg har ikke byttet den ut siden, bare lappet og laget den når den har fått rift eller hull. Jeg har heller ingen planer om å bytte den ut – jeg er så fornøyd! Den egner seg veldig godt til freestyle, som jeg synes er gøy.

Når jeg konkurrerer i RedBull Ragnarok bruker jeg F-One Bandit fordi den er lettere å relaunche og svinger raskere enn WTF – egenskaper som er viktige i race-konkurranser.

Tips for flest fine dager på fjellet

Sett av litt tid til å lære hvordan å lese værvarsler, og spør personer med god lokalkunnskap om tips på hvordan du best kan forstå værsystemene på spoten du kiter mest. På grunn av lokale forhold blir vinden sjeldent akkurat som meldingen sier, så det er lurt å vite hvordan det fungerer.

De aller fineste dagene på fjellet hvor alt klaffer – både snøforhold, vind og sikt – er sjeldne, men noe av det mest fantastiske en kan oppleve. For å få med seg de dagene kreves det innimellom at man med kort varsel må kansellere alle andre planer. Derfor kan det være lurt å finne venner og kjæreste som har forståelse for at middags-, kino-, eller bursdagsavtaler må avlyses noen ganger. Det aller beste er så klart å få med hele vennegjengen på kiting, sånn at dere kan dele de fine dagene sammen.