Team Fluid

Snøkiting del 9: Joachim Wille

Velkommen til del 9 i serien om snøkiting. Hver onsdag presenterer vi en teamkjører og hans/hennes beste tips for snøkiting. Nestemann ut har massevis av erfaring å dele. Hils på Joachim Wille.

1. Hvor kiter du mest?

Personlig fordeles snøkitetiden min mellom Hardangervidda, Vaset i Valdres og Storwarts på Røros. Alle disse har sine kvaliteter, men hovedsaklig så er det steder knyttet til der jeg og familien liker å tilbringe helger og ferier.

2. Beste stedet du har snøkitet?

Hardangervidda er nesten alltid en sikker vinner. Kort kjøreavstand, stor sannsynlighet for stabil vind, åpne sletter og slake heier. Om vil ha en opplevelse som er skikkelig drøy synes jeg Varangerhalvøya har noe røffere terreng og mer variert landskap, men det er helt klart mindre sentralt enn Hardangervidda.

3. Tips for dagsturer eller lengre ekspedisjoner?

Et stort område som er i nærheten av Oslo er toppen av skianlegget på Norefjell. Om meldingen er god og ikke all snøen er blåst bort er det en kjempefin dagstur å kite inn til Høgevarde.

Det er en lang tur om man ikke er vant til å kite litt distanser, men sykt fint om været er godt! Husk å pakke en behagelig dagstursekk med alt du trenger av mat, vann, feller, staver, kart og kompass, førstehjelpsutstyr og evt. GPS. Planlegg god tid i tilfelle du er uheldig med vær og vind.

4. Hvilken kite bruker du mest på snø?

Jeg synes turer er det aller fineste på vinteren. Derfor bruker jeg mest foilkite når jeg kiter på snø. Jeg har en kombinasjon av Ozone Chrono og Subzero der Chrono er for den letteste vinden og Subzero er for alt annet.

Chrono har et vilt samspill mellom brukervennlighet, performance og feeling. Den er en drøm å fly da den krysser effektivt og har et utrolig behagelig drag. Samtidig er den lettere å håndtere ved launching og landing enn de mer dedikerte race-maskinene som f.eks. Ozone R1.

Subzero har et gjennomført helhetlig inntrykk med performance og sikkerhet i toppklasse når det kommer til en åpen celle kite som er responsiv og morsom å fly samt føles mye lettere på baren og mer manøvrerbar enn alle sine forgjengere.

På den måten får man enorm windrange, og samtidig gir re-ride sikkerhetssystemet en ekstra komfortfølelse enten når forholdene blir bittelitt for heftige, eller når man bare vil ha seg en velfortjent pause uten å måtte gjennom en hel masse landingsprosedyrer.

Om du ikke har testet en kite med re-ride så bør det være et mål for vinteren!!! (Hint hint! Nå kan man også få det på Chrono!)

For meg gir komboen Chrono og Subzero desidert flest dager med kvalitetskiting der jeg alltid er sikret for vindforholdene som måtte komme.

5. Tips for flest fine dager på fjellet

Om vinteren kan det være lurt å alltid ha litt utstyr i bilen da man kan finne mange plasser dersom abstinensene skulle melde seg!

Reis når det er meldt vind (og når det ikke er meldt vind)! Kjenn de lokale forholdene.

Det kan være det blir vind selv om meldingen ikke er optimal. Om du har planlagt en tur, ikke la deg bli skremt av en dårlig værmelding. Du kan banne på at værmeldingen endrer seg til episk akkurat når du tar første biten av fredagstacoen hjemme.

En annen ting jeg ser ofte enten det er på fjellet eller på turer til varmere strøk så er det utstyrstrøbbel… Like trist å se hver gang! Sørg for at utstyret er i orden! Sjekk det hjemme om du må før du drar. Ta godt vare på det slik at du ikke mister kitedager.

Sees på vidda!!!