AktueltUtstyrstips

SUP-safari i Oslo

Har du ikke prøvd SUP-safari enda, er dette en naturopplevelse som er perfekt å gjøre for å komme seg ut på dager med mindre vind. Her er tipsene som gjør det til en spennende og trygg safari.

Godværsdager er perfekte dager for å ta en SUP-tur. I stedet for å sole seg på stranda, kan du heller utforske kysten på et SUP-brett. Det er kjempegod trening, samtidig som du får nytt stillheten på havet, og kan bade hvor og når som helst.

Lofoten med SUP. Foto: Joachim Wille

Du kan enkelt leie SUP hos Fluid (kr 390,- per dag) for en dag eller helg.

Prøver du SUP for første gang bør du holde deg langs land. Etterhvert som du er klar for mer eventyr, er det mange flotte områder rundt Oslo man kan legge SUP-turen til.

Magnus Parmann, daglig leder på Fluid, har gode tips til SUP-turen.

– I Oslofjorden kan det være fint å padle langs land. For eksempel rundt Bygdøy og Fornebu er det kjempefint å padle.

– Ønsker du å padle lenger ut fra land anbefales det å ha på flytevest eller investere i en oppblåsbar SUP-vest. I tillegg må man ha en leash som fester deg til SUP-brettet. Uten dette kan du risikere en bot fra kystpolitiet, sier Magnus.

Skipsfartøy fra Aker Brygge følger den såkalte båtleden mellom Bygdøy og Oslo-øyene, og her skal du være obs om du krysser med SUP da noen av skipene kommer i ganske høy hastighet. Vil du holde deg utenfor båtleden, men padle lenger ut fra land, er det mange fine øyer rundt Fornebu og Sandvika som fint kan nås med SUP.

Ta med hunden på SUP-turen! Foto: Joachim Wille

I tillegg er det lurt å sjekke værmeldingen før man legger ut på tur. Det blåser alltid mer ute på havet, så det skal man også ta hensyn til dersom man velger å padle et stykke ut fra land.

På varme dager kan det komme solgangsbris, selv når det har vært vindstille tidligere på dagen. Magnus sitt tips er å padle mot der vinden er meldt å blåse senere slik at du får vinden i ryggen på hjemveien.

Som regel kommer solgangsbrisen fra sør, men noen dager kan den overraske og komme fra en annen retning.

Andre steder som er verdt å utforske er Telemarkskanalen, Mjøsa eller Nitelva. Man kan følge elva og ta enten kollektivt eller taxi tilbake til der man startet. Eventuelt kan man parkere en annen bil der man planlegger å gå i land.

Padler man i elver er det viktig med leash og helst også flytevest. Faller man av SUP-brettet kan det fort bli ført av gårde med elvestrømmene.

Magnus Parmann, Linn Jorstad, Jostein Nordby og Jill Boen utforsket Telemarkskanalen med SUP. De padlet nedover kanalen i to dager, og tok taxi tilbake der de startet. Her er en liten snutt fra turen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *