AktueltProdukttest

Test av høstens våtdrakt

De kalde høstdagene på vannet blir langt mye bedre med riktig våtdrakt. Teamkjører Robin Tiller har testet Prolimit’s nye våtdrakt Mercury 6/4, og dommen hans er klar.

Skal du kite på vann i høst og vinter, er det smart å ha en 6 mm våtdrakt. 5/4 våtdrakter blir fort kalde når vanntemperaturen synker under 12 grader. For kiting og surfing er 6 mm våtdrakter det tykkeste du kan få.

Våtdrakter med denne tykkelsen er ofte uelastiske og og tar lang tid å få på seg. Etter at Robin testet Mercury Hooded Steamer 6/4 fra Prolimit hadde han en annen formening.

– Det er veldig enkelt å komme seg inn og ta på seg våtdrakten. Det samme gjelder også når du skal ut av våtdrakten.

Se etter en drakt som holder på varmen

Når du skal kjøpe en våtdrakt til vinterbruk, bør du se etter en våtdrakt som holder godt på varmen. Her er det mye ulikheter blant merkene, og det er ikke alle våtdrakter som holder det de lover. Våtdrakter med integrert hette og frontzip er oftest å foretrekke hvis du ser etter en varm drakt som ikke slipper inn for mye vann.

Robin har brukt Mercury i over en måned, både til surfing og kiting, og han er veldig fornøyd med bevegeligheten og hvor godt den holder varmen.

– Jeg er absolutt veldig fornøyd med våtdrakten, nå som jeg har kjørt med den mer eller mindre hver dag i over en måned. Det som er viktig for meg med en våtdrakt er at den holder seg varm på kalde dager her i nordiske forhold. Jeg er garantert å holde meg varm ute, til og med på kalde dager.

Noe annet du bør tenke på er hvor god kvalitet det er på sømmer, trykk og farge. For svarte våtdraker er som regel ikke det noe problem, men drakter med farger kan fort famle. Er ikke elastisiteten god, kan det slite på sømmene, spesielt hvis det er de er dårlige.

Etter en måneds flittig bruk, opplevde ikke Robin noe slitasje på verken sømmer eller trykk.

I tillegg til en varm våtdrakt bør du også vurdere å bruke våthansker og boots. Her er en komplett liste over utstyr som kan være smart å ha for høst- og vinterkiting på vann.

Utstyr for kiting høst/vinter

  • Våtdrakt 6/5 eller 6/4, helst med integrert hette
  • Hansker 2 mm eller mer
  • Boots/våtsokker minimum 3 mm
  • Racer jacket
  • Poncho

Du kan finne utstyret på fluid.no eller besøke butikken i Kirkeveien 157 for hjelp og veiledning.

2 thoughts on “Test av høstens våtdrakt

  1. Så bra! Jeg er helt fersk. Begynt med kiting i sommer og syntes det var så ergerlig at sesongen snart er over. Men, da forstår jeg at det bare er å kjøre på. Med våtdrakt 👍🙌

    1. Fint at du ble inspirert av posten til å fortsette kitingen i høst. Det er bare å holde på så lenge tærne og fingrene tåler kulda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *