ProdukttestTeam Fluid

Test av Naish Dash

Mange var i utgangspunktet skuffet når Naish besluttet å ta vekk Park HD fra kite-oppsettet sitt. Når erstatteren Dash ble lansert, ble skuffelsen raskt erstattet med glede – og dette ikke uten grunn.

Dash er en freestyle/freeride-kite med tre-struts uten pulley-bridles (pulleys er hjulet på bridlen som gjør at linene kan vandre fritt) – noe som gir en kite med en direkte og presis følelse. Sammenlignet med Park HD opplever jeg at Dash en bedre low-end (kiten flyr bedre i lite vind), og jeg synes den har mer power generelt per kvadratmeter. 

Kiten har forskjellige tilkoblingsmuligheter, og jeg har selv benyttet meg av samtlige. De dagene jeg ønsker å trene freestyle kobler jeg linene på alternativet som gir minst utslag i styring. Når jeg har vært på reise og kitet bølger har jeg koblet linene på det alternativet som gir raskest styring, og har merket en stor forskjell i hvor rask kiten har respondert.

Jeg må si det er veldig deilig å ha med kun én kite som fungerer til forskjellige retninger innenfor kiting, heller enn å føle meg tvunget til å ta med mange forskjellige kiter. Spesielt når jeg er ute og reiser sparer dette meg både plass og penger.

Jeg er veldig glad i kiter som gir meg mye slack selv når jeg ikke popper det hardeste jeg kan. På dette området får Dash stjerne i boken! Den første gangen jeg testet Dash var jeg på et stadie hvor jeg slet med railey to blind, men fordi kiten ga meg så godt med slack fikk jeg rask progresjon, og landet etter et par forsøk mer eller mindre feilfritt hver gang, selv når jeg var overrigget.

Kiten passer de som ønsker å gjøre «litt av hvert» – booste, kjøre bølger, freeride eller gjerne vil lære sine første unhooked-triks.

Sjekk ut nye Naish Dash 18/19, eller kom innom Fluid butikk i Kirkeveien, Oslo.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *