ProdukttestTeam Fluid

“Vanvittig pop” – Test av Naish Daish

Sommerferien i kiteparadiset Sardinia ble hakket bedre med Naish Dash i kitebagen. Det mener teamkjører Karl Oskar som ga Naish sin hybrid C-kite en sjanse.

I tre uker har jeg fått muligheten til å kjøre Naish Dash i alle mulige forhold, og virkelig fått se hva den er god for. Jeg har ofte vært skeptisk til kiter som skal kunne gjøre “alt”, men her har Naish kommet så nærme det er mulig å komme nettopp det.

Dette er en kite som ikke vil holde tilbake selv den mest drevne freestyle kiter, samtidig som den er mer enn snill nok for en nybegynner. Akkurat det høres kanskje veldig kjent ut, men min erfaring er at allround kiter generelt ikke fungerer godt nok unhooked.

Der mange allround kiter har en tendens til å “backstalle” og kreve at man drar inn en god del depower tau for at de skal funke unhooked, så fungerer Naish Dash akkurat like godt som mine femliters kiter når man er utkroket med baren helt inne. Den har en vanvittig pop, og er helt på høyde med Naish Torch. Poppen føles litt mer elastisk der Torch napper hakket mer kontant, men slakken i linene er den samme, og jeg lander hele triks-repertoaret mitt med Dash.

Den svinger raskere enn mine femliners-kiter i samme størrelse, så det gjør den mer leken og allsidig, men kanskje hakket mindre “set-it-and-forget-it” om man ønsker at kiten skal stå helt stille igjennom et wakestyle triks. Kiten har masse depower og relauncher veldig lett – perfekt for kjæresten min som har lært seg kiting både på snø og vann med Dash. I lite vind må man jobbe noe mer for å relaunche denne enn for eksempel en Pivot og andre litt rundere kiter, siden denne har mer C-shape.

Nytt på de siste par versjonene av Dash er at den har noe som heter High Tensile Thread, en ekstra sterk søm langs leading edge som gjør at du kan pumpe kiten mye hardere enn andre kiter. Dette gjør at man kan ha en tynnere Leading Edge som holder formen sin bedre, flyr raskere (som også gir bedre pop), og er lettere å relaunche. Dette er faktisk ganske merkbart og en unik Naish-oppgradering som ikke har fått så mye oppmerksomhet. Kiten har også Quad-Tex duk, som er et utrolig slitesterkt materiale som gjør at kiten holder seg crispy og skadefri mye lenger.

Ta kontakt med meg eller med Fluid om du har lyst til å teste Dash på stranda i sommer. Jeg tør garantere at du ikke blir skuffet. Mer info hos Fluid her: https://fluid.no/product/167544/naish-dash-18-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *