Team Fluid

Vinteren er i gang!

Det å være på vidda i Januar kan være tricky. Som regel er det veldig kaldt, det blåser gjerne mye, og det dumper ofte ned haugevis med snø.

ALLE elsker pudder – men i kombinasjon med mye vind er snøen sjeldent noe vi er glade for, siden det skaper dårlig sikt. Dårlig sikt = dårlig kiting.

Moder Jord må ha sett meg spille ut utallige koppertake-away-kaffe fordi jeg har sagt nei til plastikk-lokk, pante alle flaskerjeg noen gang kjøpt, ta skateboardet til butikken istedenfor bilen – og hattlyst å belønne meg for innsatsen. Blå himmel, strålende sol, pudder og perfektvind var det jeg fikk som takk. Jeg liker i hvert fall å tro at det var det som skjedde 😉

Ørteren på Hardangervidda. Foto: Linda Viktoria Olofsson

Forholdene på fjellet har rett og slett vært magiske den siste uken. På lørdagen fikk jeg for første gang oppleve kiting på Havsdalstoppen i Geilo –noe som tok pusten av meg (ikke bare fordi jeg krasjet hardt mange ganger… men også fordi utsikten var fantastisk). Værgudene var virkelig med oss, og vi fikk kite i sol og perfekt 12er-føre. Krasjlandingene ble dempet av metervis av pudder – og alle dro derfor på litt ekstra denne dagen. Elever fra helgens kurs tok seg fri fra jobb for å bli med å kite også på mandagen, noe som ikke bare er et tegn på et godt gjennomført kurs av instruktørene, men også på at forholdene er virkelig gode.

Ikke overraskende for januar fikk vi også en dag med storm – og det blåste og snødde for mye for at jeg skulle orke å kite. Kroppen trengte en pause, så det var egentlig like så godt. En annen dag var det litt lite vind – men da tok jeg meg en tur på langrenn. Andre gikk topptur.

Håkon fikk testet ut den nye Ozone Chrono V3 – og fløy noen ganger så høyt ut fra fjellene at han så ut som en liten prikk på himmelen. Jeg må innrømme at jeg ble litt redd bare av å se på ham, og var veldig glad der jeg sto med begge beina på bakken.

Jeg bodde som vanlig på hotellet på Haugastøl, og ble like varmt og godt mottatt som tidligere år. Alle som har bodd en helg hos familien Kaupang vet at noe av det som lokker mest med å komme opp på fjellet, med unntak for kitingen og det gode selskapet, er maten Liv og resten av gjengen på kjøkkenet serverer.Til dere som aldri vært der: Gled dere! Og husk å spare litt plass til dessert.

Rydd kalenderen, finn frem all ull du har og pakk bilen: Vintersesongen er igang på alvor, og med en start som denne er jeg overbevisst om at vi har noen fantastiske vintermåneder foran oss.

– Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *