Bedriftskurs Haugastøl

Haugastøl ligger idyllisk til på østsiden av inngangen til Hardangervidda. Det er hjemmet til verdens største kiterace på snø, Red Bull Ragnarok, og er den største og mest spektakulære destinasjonen for snøkiting.

Norske og internasjonale snøkiteentusiaster valfarter hit hver vinter for å kite på et av Norges mest vindfulle og snøsikre steder.

Send mail til mail@fluid.no eller ring på  tlf. 22 71 57 00 for å få pristilbud og avtale dato. Vi holder vinterkurs hver helg fra januar 2020 ut april. Kurs på hverdager kan holdes for grupper på over 4 personer, og avtales per telefon eller mail.

Minimum antall påmeldte fra bedriften er fire personer for at kurset skal kunne gjennomføres. 

Nybegynnerkurs:

Kurset er perfekt for de som ønsker å starte med kiting, og de som har prøvd litt kiting før, men er nye på snø. Du trenger bare å ta med egne slalom/randonee/telemarkski eller snowboard. Vi stiller med kiteutstyret.

Ungdom mellom 12 og 14 får kurs gratis om forelder er med som betalende deltager på kurset. 14-16 år får halv pris på kurs, med krav om at forelder/myndig er med som betalende deltager. Er du mellom 16 og 18 år kan du delta på kurset uten foreldre tilstede, men med skriftlig godkjennelse.

Hva du trenger å ta med:

Fluid stiller med kiter, trapes og hjelm til alle. Har du egen hjem, kan du gjerne ta med den. For helgen trenger du egne ski eller snowbard. I tillegg til med varme vinterklær, anbefales det å ha med en varm dunjakke, samt høye og godt isolerte vintersko til å bruke før du tar på skisko. Slalombriller/solbriller er en fordel.

Vindgaranti:

Det blåser ofte på Hardangervidda, så de fleste helger er det mulig å gjennomføre kurs. Skulle det ikke være mulig å gjennomføre kurset tilfredsstillende på grunn av manglende vind, tilbyr vi gratis plass på et annet kurs.

Utstyrstilbud:

Alle kursdeltagere får gunstig tilbud på utstyr av samme type som er brukt på kurset. Det brukes både foil- og oppblåsbare kiter, og instruktøren er tilgjengelig for å komme med anbefalinger som passer hver enkelt deltakers behov. Fluid selger mange ulike merker og modeller som har ulike bruksområder.

Spørsmål:

Alle spørsmål sendes til mail@fluid.no eller tlf. 22 71 57 00.

Fredag: Vi møtes presis kl. 21 i cafeen på Haugastøl. Her går vi gjennom grunnleggende teori, sikkerhet, utstyret som skal brukes og hvordan helgen blir lagt opp i forhold til vindmeldingen.

Lørdag: Oppmøte i cafeen kl. 09.30 for felles avreise til dagens spot. Denne dagen er det fokus på pakking av kite,  launch- og styring av kiten, hvordan legge den sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltakerne tillater det vil man kunne starte med ski/snowboard mot slutten av dagen. Dagen avsluttes tilbake på Haugastøl Hotell ca kl. 16.00

Søndag: Oppmøte i cafeen kl. 09.45 for felles avreise til dagens spot. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp lørdagen. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før de tar på ski/snowboard, mens andre vil trene på å kjøre frem og tilbake, snu og krysse mot vinden. Vi tilpasser til deltakernes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes tilbake på Haugastøl Hotell ca kl. 16.00

Endringer i programmet kan forekomme – instruktøren vil informere underveis.

Overnatting og mat bookes direkte med Haugastøl Turistsenter der Fluid har fordelaktige priser for sine kursdeltagere. Book via mail@haugastøl.no eller 32 08 75 64. Se romalternativer på www.haugastol.no. Full kost og losji dekker frokostbuffet, matpakke og middagsbuffet.

Velger du å bo et annet sted enn Haugastøl Turistsenter, må du disponere bil for transport til og fra kitespoten på vidda.

 

Play Video