Vinterkurs-Haugastøl

Haugastøl ligger idyllisk til på østsiden av inngangen til Hardangervidda 45 min unna Geilo. Det er hjemmet til verdens største kiterace på snø, Red Bull Ragnarok, og er den største og mest spektakulære destinasjonen for snøkiting i Nord Europa.

Norske og internasjonale snøkiteentusiaster valfarter hit hver vinter for å kite på et av Norges mest vindfulle og snøsikre steder. 

Kursoppstart er første helgen i januar 2020, og det fortsetter hver helg frem til mai. Pris er 3.150 kr uansett hvilken helg pr pers for kurset. Privatgrupper eller bedrifter bes kontakte kursansvarlig Magnus Parmann på magnus@fluid.no eller 98219493

Helgens instruktør vil sende dere en mail mandagen i forveien for kurset. 

Velg helg:

Januar

Uke 2 (10-12 jan) 2 plasser ledig

Uke 3 (17-19 jan) 1 plasser ledig

Uke 4 (24-26 jan) 22 plasser ledig

Februar

Uke 5 (31-2 feb) 23 plasser ledig

Uke 6 (7-9 feb) 17 plasser ledig

Uke 7 (14-16 feb) 23 plasser ledig

Uke 8 (21-23 feb) Fullt

Mars

Uke 9 (28 feb-1 mar) 6 plasser ledig

Uke 10 (6-8 mar) 5 plasser ledig

Uke 11 (13-15 mar) Fullt

Uke 12 (20-22 mar) 23 plasser ledig

Uke 13 (27-29) 20 plasser ledig

April

Uke 14 (3-5 apr) 18 plasser ledig

Uke 15 (10-12 apr) 24 plasser ledig

Uke 16 (17-19 apr) 24 plasser ledig

Uke 17 (24-26 apr) 24 plasser ledig

Nybegynnerkurs:

Kurset er perfekt for de som ønsker å starte med kiting og de som har prøvd litt kiting før. Du trenger bare å ta med egne slalom/randonee/telemarkski eller snowboard. Vi stiller med alt av kiteutstyret.

Ungdom mellom 12 og 14 får kurs gratis om forelder er med som betalende deltager på kurset. 14-16 år får halv pris på kurs, med krav om at forelder/myndig er med som betalende deltager. Er du mellom 16 og 18 år kan du delta på kurset uten foreldre tilstede, men med skriftlig godkjennelse til halv pris.

Utstyr:

Fluid bruker både foil og tubekøter på sine kurs. Veldig mange skal kun kite på snø etter endt kurs og da velger de fleste en foil kite. Tubekitene kan brukes på både snø og vann og blir som oftest brukt av de som kiter begge steder.

Hva du trenger å ta med:

Fluid stiller med kiter, trapes og hjelm til alle. Har du egen hjelm, kan du gjerne ta med den. For helgen trenger du egne ski eller snowbard. I tillegg til med varme vinterklær, anbefales det å ha med en varm dunjakke, samt høye og godt isolerte vintersko om du ikke liker å gå hele dagen i slalomsko. Alle må også ha snøbriller, solkrem og annet utsyr for å klare seg i fjellet. Vi kjører samlet i private biler til kursspotten.

Vindgaranti:

Det blåser ofte på Hardangervidda, så de fleste helger er det mulig å gjennomføre kurs. Skulle det ikke være mulig å få opp kiter på grunn av manglende vind, tilbyr vi gratis plass på et annet kurs.

Utstyrstilbud:

Alle kursdeltagere får gunstig tilbud på utstyr av samme type som er brukt på kurset. Det brukes både foil- og oppblåsbare kiter, og instruktøren er tilgjengelig for å komme med anbefalinger som passer hver enkelt deltakers behov. Fluid selger mange kiter, men de .

Spørsmål:

Alle spørsmål sendes til magnus@fluid.no eller 98219493.

Fredag: Vi møtes presis kl. 21 i cafeen på Haugastøl. Her går vi gjennom grunnleggende teori, sikkerhet, utstyret som skal brukes og hvordan helgen blir lagt opp i forhold til vindmeldingen.

Lørdag: Oppmøte i cafeen kl. 09.30 for felles avreise til dagens spot. Denne dagen er det fokus på pakking av kite,  launch- og styring av kiten, hvordan legge den sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltakerne tillater det vil man kunne starte med ski/snowboard mot slutten av dagen. Dagen avsluttes tilbake på Haugastøl Hotell ca kl. 16.00

Søndag: Oppmøte i cafeen kl. 09.45 for felles avreise til dagens spot. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp lørdagen. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før de tar på ski/snowboard, mens andre vil trene på å kjøre frem og tilbake, snu og krysse mot vinden. Vi tilpasser til deltakernes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes tilbake på Haugastøl Hotell ca kl. 16.00

Endringer i programmet kan forekomme – instruktøren vil informere underveis.

Overnatting og mat bookes direkte med fantastiske Haugastøl Turistsenter der Fluid har fordelaktige priser for sine kursdeltagere. Haugastøl ligger 1000 meter over havet ca 45 min lenger vest enn Geilo godt kjent i Europa for sin eminente mat og utsøkte kiteområder! Haugastøl driftes av familien Kaupang og Bjørn Kaupang som er international teamkjører for F-One Kiteboarding!  

Book via mail@haugastøl.no eller 32 08 75 64. Se romalternativer på www.haugastol.no. Full kost og losji dekker frokostbuffet, matpakke og middagsbuffet.

Velger du å bo et annet sted enn Haugastøl Turistsenter, må du disponere bil for transport til og fra kitespoten på vidda.

Play Video

Fyll på utstyrspakka 

Som kursdeltaker får du 15% på alt fra kitebutikken Fluid i Oslo. Dette gjelder fra du har meldt deg på til to uker etter at du er kommet hjem. Trenger du en ny kite, nytt brett, trapes, solkrem eller briller er det bare å ta turen innom Fluid i Kirkeveien 157 i Oslo. Vi sender også ut varene dine slik at du får det du trenger før avreise.