Vinterkurs-Norefjell

Norefjell er nærmeste destinasjon for snøkiting fra Oslo. Hit kan du kjøre på under to timer fra byen (uten kø). Kitekursene blir holdt på danseflata rett over heisene på Bøseter siden. 

Her er det fantastisk vakker utsikt mot Gråfjell og Høgevarde i nord, Eggedal i Vest og Hallingdal i øst. Norefjell er en populær skidestinasjon med flere hytter og et knippe hoteller. 

Pris for kurs er 2.800,- og inkluderer heiskort (klippekort). Overnatting på Norefjell ski og spa fredag-søndag kan legges til i bestillingen for 1.700,-

Helgens instruktør vil sende dere en mail med informasjon mandagen i forveien før kurset. 

Velg helg:

Februar

Uke 5 (1 -2 feb) 3 plasser ledig

Uke 6 (8-9 feb)  12 plasser ledig

Uke 7 (15-16 feb)  10 plasser ledig

Uke 8 (22-23 feb)  Fullt! 

Mars

Uke 9 (29 feb – 1 mar)  9 plasser ledig

Uke 10 (7-8 mar)  6 plasser ledig

Uke 11 (14-15 mar)  12 plasser ledig

Uke 12 (21-22 mar)  8 plasser ledig

Uke 13 (28-29 mar)  10 plasser ledig

April

Uke 14 (3-4 apr)  12 ledig

Nybegynnerkurs:

Kurset er perfekt for de som ønsker å starte med kiting og de som har prøvd litt kiting før. Du trenger bare å ta med egne slalom/randonee/telemarkski eller snowboard. Vi stiller med alt av kiteutstyret.

Ungdom mellom 12 og 14 får kurs gratis om forelder er med som betalende deltager på kurset. 14-16 år får halv pris på kurs, med krav om at forelder/myndig er med som betalende deltager. Er du mellom 16 og 18 år kan du delta på kurset uten foreldre tilstede, men med skriftlig godkjennelse til halv pris.

Utstyr:

Fluid bruker både foil og tubekøter på sine kurs. Veldig mange skal kun kite på snø etter endt kurs og da velger de fleste en foil kite. Tubekitene kan brukes på både snø og vann og blir som oftest brukt av de som kiter begge steder.

Hva du trenger å ta med:

Fluid stiller med kiter, trapes og hjelm til alle. Har du egen hjelm, kan du gjerne ta med den. For helgen trenger du egne ski eller snowbard. I tillegg til med varme vinterklær, anbefales det å ha med en varm dunjakke, samt høye og godt isolerte vintersko om du ikke liker å gå hele dagen i slalomsko. Alle må også ha snøbriller, solkrem og annet utsyr for å klare seg i fjellet. Vi kjører samlet i private biler til kursspotten.

Vindgaranti:

Det blåser ofte på Hardangervidda, så de fleste helger er det mulig å gjennomføre kurs. Skulle det ikke være mulig å få opp kiter på grunn av manglende vind, tilbyr vi gratis plass på et annet kurs. 

Utstyrstilbud:

Alle kursdeltagere får gunstig tilbud på utstyr av samme type som er brukt på kurset. Det brukes både foil- og oppblåsbare kiter, og instruktøren er tilgjengelig for å komme med anbefalinger som passer hver enkelt deltakers behov. Fluid selger mange kiter, men de .

Spørsmål:

Alle spørsmål sendes til magnus@fluid.no eller 98219493.

Lørdag: Oppmøte kl. 09:30 i resepsjonen på Quality Spa hotell (om ikke annet er avtalt med instruktøren) Ha skistøvler eller snowboardboots på. Du får utdelt trapes og klippekort til t-kroken som tar oss til toppen, og derfra er det cirka 700 meter å gå til kursplassen (kan være litt tungt om det er mye snø, men alle klarer det). Alle kursdeltakerne får en kitebag hver som de må bære på ryggen til kursplassen. Det forventes at du er i normalt god form, og er i stand til å gå et stykke på bena i snø. Har du feller kan du bruke det i stedet for å gå på bena. 

Denne dagen er det fokus på litt teori, pakking av kite, launch- og styring av kiten; Hvordan legge kiten sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltakerne, vind og vær tillater det vil man kunne starte med ski/snowboard mot slutten av dagen. Dagen avsluttes tilbake på hotellet etter en skitur igjennom skogen ca kl 16.00

Søndag: Oppmøte kl. 09:30 samme sted som lørdag. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp dagen før. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før man får prøve med ski/snowboard, mens andre vil trene på å kjøre frem og tilbake, snu og krysse mot vinden. Vi tilpasser til deltagernes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes tilbake på hotellet ca 16:00.

Endringer i programmet kan forekomme etter vær- og vindforhold; instruktøren vil holde dere oppdatert.

Overnatting i leilighet på Norefjell ski& spa fredag- søndag med tilgang til basseng, spabad og badstu. Mat kan medbringes og lage i leiligheten eller man kan spise på hotellet. Her fins det både en tre retters, men også to enkle serveringssteder med pizza og burger. Ta med eget håndkle og sengetøy eller lei på hotellet for 200 kr. 

Man bor i leiligheter sammen med andre deltakere. Om man vil leie eget rom eller lignede så send en mail til magnus@fluid.no 

Play Video

Fyll på utstyrspakka

Som kursdeltaker får du 15% på alt fra kitebutikken Fluid i Oslo. Dette gjelder fra du har meldt deg på til to uker etter at du er kommet hjem. Trenger du en ny kite, nytt brett, trapes, solkrem eller briller er det bare å ta turen innom Fluid i Kirkeveien 157 i Oslo. Vi sender også ut varene dine slik at du får det du trenger før avreise.