Vinterkurs-Norefjell

Norefjell er nærmeste destinasjon for snøkiting fra Oslo. Hit kan du kjøre på under to timer fra byen i godt føre. Kitekursene blir holdt på toppen av av fjellet rett over skiheisens siste stopp.

Her er det fantastisk vakker utsikt mot Gråfjell og Høgevarde i nord, Eggedal i Vest og Hallingdal i øst. Norefjell er en populær skidestinasjon med flere hytter og et knippe hoteller. 

Pris for kurs er 4.500,- og inkluderer overnatting Fre-Søn på Norefjell ski & spa med tilgang til bassengområde på hotellet. Ta med eget sengetøy og håndkle eller lei på hotellet for 200 kr. 

Ønsker du å booke kurs uten overnatting, send en mail til mail@fluid.no

Velg helg:

Februar

Uke 8 (22-24 feb)

Mars

Uke 11 (15-17 mar)

Uke 13 (29-31 mar)

Nybegynnerkurs:

Kurset er perfekt for de som ønsker å starte med kiting, og de som har prøvd litt kiting før, men er nye på snø. Du trenger bare å ta med egne slalom/randonee/telemarkski eller snowboard. Vi stiller med kiteutstyret.

Ungdom mellom 12 og 14 får kurs gratis om forelder er med som betalende deltager på kurset. 14-16 år får halv pris på kurs, med krav om at forelder/myndig er med som betalende deltager. Er du mellom 16 og 18 år kan du delta på kurset uten foreldre tilstede, men med skriftlig godkjennelse.

Hva du trenger å ta med:

Fluid stiller med kiter, trapes og hjelm til alle. Har du egen hjem, kan du gjerne ta med den. For helgen trenger du egne ski eller snowbard. I tillegg til med varme vinterklær, anbefales det å ha med en varm dunjakke, samt høye og godt isolerte vintersko til å bruke før du tar på skisko. Slalombriller/solbriller er en fordel.

Vindgaranti:

Det blåser ofte nok i høyden til å kunne holde kurs. Det kan forekomme helger hvor det er nok vind kun én av dagene, og om man er uheldig – begge dagene uten vind. Skulle det ikke være mulig å gjennomføre kurset tilfredsstillende på grunn av manglende vind, tilbyr vi gratis plass på et annet kurs. 

Utstyrstilbud:

Alle kursdeltagere får gunstig tilbud på utstyr av samme type som er brukt på kurset. Det brukes både foil- og oppblåsbare kiter, og instruktøren er tilgjengelig for å komme med anbefalinger som passer hver enkelt deltakers behov. Fluid selger mange ulike merker og modeller som har ulike bruksområder.

Spørsmål:

Alle spørsmål sendes til mail@fluid.no eller tlf. 22 71 57 00.

Lørdag: Oppmøte kl. 09:30 ved parkeringsplassen ved brua rett før hotellet på Bøseter på toppen av Norefjell med skistøvler/snowboardboots på. Man får utdelt klippekort til t-kroken som tar oss til toppen og derfra er det ca 700 meter å gå til kursplassen.

Denne dagen er det fokus på pakking av kite, launch- og styring av kiten; Hvordan legge kiten sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltakerne, vind og vær tillater det vil man kunne starte med ski/snowboard mot slutten av dagen. Dagen avsluttes tilbake på parkeringsplassen ca kl. 16:00

Søndag: Oppmøte kl. 09:30 samme sted som lørdag. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp dagen før. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før man får prøve med ski/snowboard, mens andre vil trene på å kjøre frem og tilbake, snu og krysse mot vinden. Vi tilpasser til deltagernes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes tilbake på parkeringsplassen ca 16:00.

Endringer i programmet kan forekomme etter vær- og vindforhold; instruktøren vil holde dere oppdatert.

Overnatting i leilighet på Norefjell ski& spa fredag- søndag med tilgang til basseng, spabad og badstu. Mat kan medbringes og lage i leiligheten eller man kan spise på hotellet. Ta med eget håndkle og sengetøy eller lei på hotellet for 200 kr. 

Play Video

Fyll på utstyrspakka

Som kursdeltaker får du 15% på alt fra kitebutikken Fluid i Oslo. Dette gjelder fra du har meldt deg på til to uker etter at du er kommet hjem. Trenger du en ny kite, nytt brett, trapes, solkrem eller briller er det bare å ta turen innom Fluid i Kirkeveien 157 i Oslo. Vi sender også ut varene dine slik at du får det du trenger før avreise.